• 20dec

    speltbollerSaftige og mættende boller, som også er gode dagen efter, evt efter en tur på brødristeren.

    Start dagen før!

    • Dej til 12 boller
    • 1/2 l. vand
    • 25 g gær
    • 1 tsk fint salt
    • 1/4 dl rapsolie
    • 125 g fuldkornsspelt
    • 650 g hvedemel

    Dag 1: Opløs gæren og saltet i vandet. Hæld olien i og tilsæt melet. Ælt det godt (dejen er en fugtig dej). Stil dejen koldt til dagen efter.

    Dag 2: Tænd ovnen på 200 grader. Form bollerne med våde hænder. Lad dem hæve lunt 1/2 time. Pensl med vand. Bag midt i ovnen ca. 25 min.

    Du får bollerne pæne og glatte ved at: tage en klump dej og trække siderne ind under bollen.

    Permalink Filed under: Brød
    No Comments

Skriv et svar