• 16dec
    • tyskc3a6blekage1Dej
    • 5 skiver franskbrød
    • 100 g smør eller margarine
    • 3/4 dl mælk
    • 80 g sukker
    • 4 æg
    • 50 g mandler (ca 1 dl)
    • Reven skal af 1/2 økologisk citron
    • Rasp til formen
    • Fyld
    • 3-4 syrlige æbler
    • 1/2 dl rosiner
    • 80 g sukker (1 dl)
    • 3-4 spsk. rom (evt mere)
    • 1/4 tsk. kanel
    • Marengsmasse
    • 150 g flormelis (knap 3 dl)
    • 2 æggehvider

    Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i ca 1/2 cm tykke ringe. Kog den ca. 5-10 min. (afhængigt af æblesorten) i lidt vand tilsat rom, rosiner, sukker og kanel. De må IKKE koge helt møre! Køl dem helt af i kogevandet, og tag derefter æbler og rosiner op og lad dem dryppe af.

    Afskorp franskbrødet og udblød det i mælken. Rør smør blødt med sukker og tilsæt udblødt brød, æggeblommerne én ad gangen, 3/4 del af de hakkede mandler og den revne citronskal. Rør godt. Pisk hviderne (kun dem til dejen!) stive og bland dem i dejen. Fordel halvdelen af dejen i en smurt raspdrysset springform. Læg rosiner og æbler derpå, og hæld resten af dejen derover. Bages ved 170 grader i 50-60 min.

    Pisk æggehviderne til marengsmassen stive og vend flormelis deri. Sprøjt massen over kagen og drys med de resterende mandler. Sæt kagen i ovnen igen og bag i yderligere ca. 10 min. til marengsmassen er gylden og tør.

    Permalink Filed under: Kager
    No Comments

Skriv et svar