• 16dec
    • kringleDej
    • 50 g gær
    • 1  1/2 dl mælk
    • 3 æg
    • 10 g sukker
    • 500 g mel
    • 200 g smeltet smør
    • Fyld
    • 125 g ren rå marcipan eller bagemarcipan evt. fra Odense
    • 125 g sukker
    • 125 g smør
    • 4 skrællede æbler i skiver
    • Pynt
    • 100 g mandler
    • 75 g perlesukker

    Opløs gæren i lunken mælk. Tilsæt smeltet smør og bland det godt sammen med æg, mel, sukker som tilsættes lidt ad gangen. Lad dejen hvile i 10 min. Rul dejen ud til 40 cm x 60 cm.

    Marcipan, sukker og smør blandes godt sammen og smøres på dejen. Læg æbleskiverne på midt på den lange led af dejen og fold siderne ind over. Pensl dejen med æg og pynt med mandler og perlesukker. Lad kringlen hvile i 45 min. under et klæde og bag den derefter ved 220 grader i ca. 15 min.

    Permalink Filed under: Kager
    No Comments

Skriv et svar