- 300 g mel (knap 6 dl)
-
200 g sukker (2 1/2 dl)
-
200 g smør eller margarine
-
3 æg
-
3/4 dl mælk
-
2 1/2 tsk. bagepulver
-
1/2 økologisk citron (evt. 1 lime i stedet eller bland dem)
-
1 tsk. vanilla
-
1/2 tsk. kanel
-
Rasp til formen
Rør smør/magarine og sukker blødt og hvidt. Tilsæt æggeblommerne en ad gangen og rør godt imellem hver. Hæld mælken langsomt i under omrøring. Tilsæt reven citronskal (kan undlades) og saft fra den halve citron. Kom halvdelen af æggehviderne i – upiskede. Sigt mel, bagepulver, vanillia og kanel sammen – og rør dem i dejen. Pisk de resterende hvider stive og fold dem i dejen. Hæld dejen i en smurt og raspdrysset form og bag den i ca. 45 min. ved 170 grader. Stik en strikkepind i midten af kagen – den er færdig hvis intet hænger ved. Lad den svale i formen i 5-10 min. Tag den derefter ud og lad den køle helt af på en rist..
Smager dejligt til te, og holder sig et par uger i en lufttæt beholder.