- ca 1 liter æblegrød
- 100 g tvebakker
- 150 g makroner
- 1/2 – 1 dl portvin eller lign.
- 1/4 piskefløde
- Ribsgele
Læg halvdelen af grøden i en skål med lige sider. Knus og bland markroner og tvebakker og læg det i et 1 1/2 – 2 cm lag. Dryp med portvin og læg derefter resten af grøden henover. Stil kagen koldt til næste dag. Dekorer med flødeskum og ribsgele inden servering.
- Æblegrød
- ca. 1 kg æbler (Fillipa er gode)
- sukker efter smag
- vaniliesukker
- vand
Skræl og skær æblerne ud i både. Kog dem med en sjat vand, indtil de er lige ved at være kogt ud. Der skal stadig være lidt “bid” i nogen af bådene. Kogetiden afhænger af æblerne. Smag til slut til med lidt vaniliesukker og evt. sukker. Det må ikke blive for sødt.
One Response
Jeg synes siden er meget prof. opskrifterne ser meget lækre ud.