• 16dec

    c3a6blekage1Start dagen inden!

    • ca 1 liter æblegrød
    • 100 g tvebakker
    • 150 g makroner
    • 1/2 – 1 dl portvin eller lign.
    • 1/4 piskefløde
    • Ribsgele

    Læg halvdelen af grøden i en skål med lige sider. Knus og bland markroner og tvebakker og læg det i et 1 1/2 – 2 cm lag. Dryp med portvin og læg derefter resten af grøden henover. Stil kagen koldt til næste dag. Dekorer med flødeskum og ribsgele inden servering.

    • Æblegrød
    • ca. 1 kg æbler (Fillipa er gode)
    • sukker efter smag
    • vaniliesukker
    • vand

    Skræl og skær æblerne ud i både. Kog dem med en sjat vand, indtil de er lige ved at være kogt ud. Der skal stadig være lidt “bid” i nogen af bådene. Kogetiden afhænger af æblerne. Smag til slut til med lidt vaniliesukker og evt. sukker. Det må ikke blive for sødt.

    Permalink Filed under: Kager
    1 Comment

One Response

Skriv et svar