• 07maj

    Du skal bruge:

    • 1/2 dl lunkent vand
    • 40 g gær
    • 1 tsk sukker
    • 1 tsk salt
    • 1 tsk kardemomme
    • 500 g hvedemel

    • 1,5 dl mælk
    • 1 æg
    • 100 g margarine eller smør

    Opløs gæren i vandet. Smulder fedtstoffet i melet. Bland alle ingredienserne sammen og ælt dejen til den er blød og glat. Stilles lunt til hævning i 30 min. Slå derefter dejen ned og del den i 12 dele. Form de 12 boller. Læg bollerne i en lille smurt bradepande med ca 1,5cm afstand (en stor bradepande kan gøres mindre vha sølvpapir) . Tænd for ovnen på 200 grader. Lad bollerne efterhæve i bradepanden over en gryde med kogene vand i 20 min. Pensl bollerne med kaffe eller mælk, og bag dem midt i ovnen i ca. 17 min. Når bollerne er færdige brækkes de fra hinanden, og når de er kølet af, flækkes de og ristes i ovnen på 250 grader, eller på en flad brødrister til de er gyldne. Serveres med smør.

    Permalink Filed under: Brød
    No Comments

Skriv et svar