- Dej
- 100 g dadler
- 100 g tørrede abrikoser
- 50 g syltede kirsebær
- 1 tsk ingefærpulver
- 1 dl cognac eller lign. (brug appelsinsaft til en mere børnevenlig kage)
- 250 g blødt smør
- 250 g rørsukker
- 1 tsk kanel
- 1/4 tsk revet muskatnød
- 1/4 tsk kardemomme
- 1/2 tsk salt
- 250 g mel
- 4 æg
- 150 g hakket mørk chokolade
- 50 g hakkede nødder
…….lidt smør og rørsukker til formen (24 cm springform)
- Icing
- 125 g flormelis
- 200 g mascarpone
- 50 g tørrede tranebær
Tænd ovnen på 160 grader. Dadler, abrikoser, kirsebær hakkes groft og blandes med appelsinskal, ingefær, cognac og trækker i 1/2 time. Imens piskes smør og rørsukker hvidt. Kanel, muskat, kardemomme, salt, mel blandes og røres med æggene én ad gangen indtil dejen er jævn og glat. Rør chokolade, mandler, hasselnødder og cognacblandingen i dejen. Smør springformen med lidt smør og drys den med rørsukker. Hæld dejen i formen og bag den i 1 time. Lad kagen køle af i formen og tag den derefter ud.
Rør icing sammen af flormelis og mascarpone og smør den på dejen. Drys med tranebær
Kagen holder sig godt i en lufttæt beholder